Parlamentarna skupština BiH

Dragan Čović od danas predsjedatelj Doma naroda BiH

 Dragan Čović
28.10.2019.
u 07:55

Dragan Čović od danas je predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

U narednih osam mjeseci, prema načelu redovite rotacije, funkciju prvog zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH obavljat će Nikola Špirić.

Drugi zamjenik predsjedatelja bit će Bakir Izetbegović, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH jučer je u razgovoru za Fenu najavio da će narednih dana pokušati napraviti jednu novu dinamiku s članovima kolegija Doma naroda, Bakirom Izetbegovićem i Nikolom Špirićem, ali i s Miloradom Dodikom, kako bi stvorili mogućnost za uspostavu izvršne, a time i završetak uspostave zakonodavne vlasti na državnoj razini. 

- Ako bismo uspjeli to uraditi u narednih petnaestak dana, smatram da bi to bio značajan iskorak, jer smo se predugo nadmudrivali i jačali nepovjerenje. Krajnje je vrijeme da okrenemo list i pošaljemo poruku iz Bosne i Hercegovine svima u Europskoj uniji koji danas drugačije gledaju jugoistočnu Europu da i s nama računaju kada ubuduće budu donosili odluke – izjavio je Čović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije