Vlada FBiH

Dozvoljen ulazak u posjed nekretnina prije isplate naknade za nekretnine radi izgradnje autoceste na Koridoru

vlada
09.09.2016.
u 13:40

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici donijela Odluku kojom je utvrdila kriterije raspodjele sredstava utvrđenih u proračunu FBiH za 2016. godinu na poziciji „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - županije i općine”, u iznosu od 16.000.000 KM, a na ime sufinanciranja u projektima i financijske pomoći, od čega je županijama namijenjeno 9.000.000 KM, a općinama 7.000.000 KM.

Prihvaćena je i informacija o provođenju Dokumenta o malim i srednjim poduzećima (Small business Act - SBA), te zadužene sve relevantne federalne institucije da, na tom planu, surađuju s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta, te usvojen Akcijski plan realizacije projekta „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva u FBiH” za razdoblje 2016.-2018. godina.

Federalna vlada je donijela 19 rješenja kojima, na zahtjev JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, kao korisnika eksproprijacije, dozvoljava ulazak u posjed nekretnina prije isplate naknade za nekretnine radi izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Zvirovići na području Čapljine.

Razmatrano je izvješće o poslovanju Fondacije za održivi razvoj (OdRaz) za 2015. godinu i revizorski i financijski izvještaji za prošlu godinu, te informacija o prednostima i nedostacima implementacije razvojnih projekata u FBiH putem OdRaza u odnosu na federalna ministarstva.

Nakon razmatranja, Vlada FBiH je, kao osnivač OdRaza, prihvatila prijedlog Upravnog odbora ove fondacije, kojeg čini sedam federalnih ministara, te donijela Odluku da radnici Fondacije budu preraspoređeni i novim ugovorima vezani za federalna ministarstva, a da Fondacija bude ugašena.

Vlada FBiH je usvojila izvješće o vrsti i visini ranijih obveza Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriju FBiH, prema općinama i županijama i informaciju o dospjelim obvezama po osnovu Sporazuma o sufinanciranju između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Federalnog fonda za pomoć nastradalim od prirodne nesreće na teritoriji FBiH u ukupnom iznosu od 4.818.972,06 KM.

Na sjednici, koja je završena, doneseno je više kadrovskih odluka i rješenja, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije