Doručak za koji mislimo da je zdrav i svi ga jedemo zapravo strašno deblja

01.06.2023.
u 18:11

Podaci koji će iznenaditi mnoge.

Stručnjaci za prehranu slažu se da je doručak najvažniji obrok u danu, ali nikako nije svejedno šta tada jedemo. Taj izbor može značiti i hoćete li željenu liniju uspjeti održavati ili ćete se pak debljati – nesvjesni u čemu je problem. 

Kako piše Eat this, Not that, postoje namirnice za koje nikad ne bismo rekli da debljaju jer ih ubrajamo u zdrave. Među njima je omiljen doručak mnogima – kajgana.

Prije svega, stručnjaci podsećaju da jaja zaista jesu zdrava i jesu odlična opcija za sve koji bi htjeli smršaviti. Ona nas dugo drže sitima, odličan su izvor proteina, imaju malo kalorija i sadrže hranjive tvari kojih nema u mnogim namirnicama.

Problem nastaje kada od jaja spremate kajganu – s maslacem ili s mnogo ulja.

Ako u jaja, recimo, stavite maslac i ne gledajući koliko ga zapravo dodajete, tako ćete za doručak pojesti nekoliko stotina kalorija više.

Nutricionisti kažu da se u praksi pokazalo da oni koji uvide to, lako posle izgube kilograme nakon što izbace maslac.

Dakle, jaja ne treba isključiti iz prehrane, dovoljno je da pri pripremi tave samo malo poprskati uljem. Tako nećete pretjerati s kalorijama, a imat ćete odličan doručak, prenosi Nova.rs.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije