Sastanak s načelnikom

Dopredsjednik RS-a Davor Pranjić posjetio općinu Vukosavlje

29.03.2023.
u 16:49

Dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić bio je u službenom posjetu općini Vukosavlje gdje se sastao s načelnikom općine Borislavom Rakićem.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim temama koje se odnose ponajprije na prilike i položaj hrvatskog naroda u toj općini te važnosti rješavanja pitanja socioekonomske politike, priopćeno je iz Ureda dopredsjednika RS-a.

Također, razmatrani su projekti koji će omogućiti gospodarski i ekonomski rast i napredak ove lokalne zajednice, kao i projekti čijom će se realizacijom pridonijeti većoj sigurnosti, stvaranju poslovnih prilika te održivom opstanku i ostanku svih žitelja općine Vukosavlje.

Bilo je govora i o infrastrukturnim projektima, osobito o aktualnom projektu vodoopskrbe i odvodnje.

Također, dopredsjednik je upoznat s radom i djelovanjem mjesne zajednice "Pećnik" u kojoj je najveći broj stanovnika hrvatske nacionalnosti, a koja uspješno surađuje s lokalnom razinom vlasti.

Projekt čija je realizacija od velike važnosti za ovu mjesnu zajednicu je most koji je uništen nepažnjom izvođača radova, a čija sanacija zahtijeva suradnju načelnika i dopredsjednika.

"Veliko je zadovoljstvo što jedan mladi čovjek vrši ovako važnu funkciju na nivou Republike Srpske, a suradnja sa svim kontaktima koje mi imamo kao lokalna zajednica i potpredsjednik po svojoj funkciji, doprinosi tome da ljudi žive ugodno te da im život bude u onoj mjeri kvalitetan, kako oni to i zaslužuju", rekao je načelnik Rakić.

Dopredsjednik RS-a poručio je da će nastaviti raditi ono što su obećali biračima i svim ljudima koji žive na području Republike Srpske.

"Upoznavanje s vašim svakodnevnim životom, poteškoćama s kojima se susrećete, vašim potrebama te njihovim rješavanjem, moj je prioritet. Želim naglasiti da ne smije biti manje bitnih zajednica, kako u Republici Srpskoj tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini, u kojima se glas manjine ne čuje. Zdrav suživot i opće dobro svih stanovnika moraju biti prioritet krenuvši od lokalne ka državnoj vlasti. Zahvaljujem načelniku općine Vukosavlje na lijepoj dobrodošlici i ugodnom razgovoru tijekom kojeg je prije svega pokazao otvorenost i želju za suradnjom te zajedničkim djelovanjem", poručio je dopredsjednik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije