Pejić:

Donesena odluka o najpovoljnijem izvođaču za gradnju mosta kod Svilaja

Igor Pejić
18.04.2016.
u 14:57

Tajnik Ministarstva prometa i komunikacija BiH Igor Pejić izjavio je novinarima danas u Sarajevu da je u petak Upravni odbor Hrvatskih autocesta donio odluku o izboru najpovoljnijeg izvođača za gradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja.

Pejić nije mogao govoriti o tome tko je najpovoljniji izvođač, ali je kazao da će službene informacije biti moguće dobiti sutra ujutro, jer u BiH dolazi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković. 

- Nama nije bitno tko je, ovdje nisu bitna imena, bitno je da je firma izabrana koja je najpovoljnija. Ona mora biti što prije uvedena u radove, dok je vodostaj Save nizak, a to je u idućih mjesec, dva, tri. Ako do tada izađemo iz faze temelja, onda je to stvarno veliki uspjeh - istaknuo je Pejić, koji je o ovome danas informirao i članove Komisije za promet i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH.

Pojasnio je kako je to zajednički projekt obje države, Hrvatske i BiH.   

- Daje se sa naše strane zajedničko povjerenstvo ili komisija Hrvatskim autocestama, Hrvatske autoceste donose odluku o najpovoljnijem izvođaču. Praktično potvrđuju odluku zajedničke komisije u kojoj su ljudi iz BiH. Komisija predlaže da se izabere onaj sa najpovoljnijom cijenom, oni je potvrđuju - objasnio je Pejić.

Podsjetio je kako je na prošlom tenderu posao dobila firma „Štrabag“.

- Potpisan je ugovor, tadašnji ministar prometa i komunikacija Rudo Vidović ga je  potpisao. Nakon 180 dana, nažalost, nije izvođač uveden u posao, a 181. dan Štrabag je raskinuo Ugovor jednostrano i zatražio naknadu štete. Trenutno se vodi arbitraža na sudu u Den Hagu, gdje smo u nekoj završnoj fazi i vidjet ćemo kakvu će sud odluku donijeti. Do tada je Vijeće ministara BiH promijenilo svoj zaključak i praktično zadužilo Ministarstvo i Pravobraniteljstvo da traže mirno rješenje - kazao je Pejić.

Dodao je da mirno rješenje podrazumijeva nagodbu.

- Kako će ta nagodba ići, to ćemo vidjeti - naveo je Pejić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?