Popis stanovništva u BiH

Domaljevac-Šamac bogatiji za 619 stanovnika

02.08.2016.
u 08:00

Popis stanovništva i povećanje broja stanovnika općine Domaljevac-Šamac za Večernjak je komentirao načelnik općine Mario Jurkić. - Zadovoljan sam popisom stanovništva, podaci koji su prikazani relevantni su. Razlog povećanja broja stanovnika naše općine jest to što su nam pripojene četiri mjesne zajednice 1998. kada je Domaljevac-Šamac postao općina - kazao je. Kada je riječ o radno sposobnom stanovništvu, načelnik je rekao da se veliki broj ljudi bavi poljoprivredom, u zadnje vrijeme i voćarstvom, te nisu registrirani. - To je glavni razlog tolike razlike u broju radno sposobnog stanovništva i broja zaposlenih. Također, veliki broj stanovnika je izvan BiH, kazao je načelnik Jurkić.

Prema podacima posljednjeg popisa stanovništva, u općini Domaljevac-Šamac živi 4771 stanovnik, dok je prema popisu iz 1991. godine kao naseljeno mjesto brojao 4152. Muškaraca ima 2393, dok je žena 2398...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije