Naslovnica Vijesti

Dom naroda podržao izmjene i dopune Zakona o trošarinama

07. prosinca 2017. u 15:15 0 komentara 153 prikaza

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH.

Izaslanici su se najprije izjasnili o principima predloženog zakona i podržali ih, a onda su odlučili da ga, bez razmatranja u nadležnom povjerenstvu razmatraju i u drugom čitanju nakon čega je zakon usvojen, javlja Fena. 

Vijeće ministara BiH je utvrdilo modificirani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u kojem su, uz suglasnost svih relevantnih sudionika u procesu pripreme i izrade zakona, izvršena poboljšanja u vezi s pitanjima jasno definirane namjene i utroška sredstava.

Ključna izmjena se odnosi na činjenicu da se ne povećavaju trošarine osim na biogoriva i biotečnosti, nego se za 0,15 KM povećavaju cestarine, pri čemu će se prikupljena sredstva isključivo koristiti za izgradnju autocesta i za izgradnju i rekonstrukciju svih drugih vrsta cesta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.