Naslovnica Vijesti

Dom naroda odobrio plan Zavoda, ali ne i veću dotaciju iz proračuna FBiH

16. svibnja 2019. u 15:37 0 komentara 83 prikaza

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine većinom glasova je dao suglasnost na ovogodišnji financijski plan Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH, kao i na rebalans prošlogodišnjeg plana, ali nije odobrio prijedlog da Federalna vlada, prilikom rebalansa ovogodišnjeg proračuna FBiH, planira više novca tom zavodu nego dosad.

Veće izdvajanje je predložila izaslanica Segmedina Srna Bajramović nakon što je direktorica Zavoda Jasminka Kurilić, prezentirajući izaslanicima izvještaj, kazala da ta ustanova, od rujna ove godine neće biti u stanju nabavljati sav potrebni repromaterijal niti isplaćivati plaće svim uposlenicima.

Problem nedostatnog financiranja Zavoda je dugoročniji, kako je ustvrdila, te je dosad rješavan akumuliranim novcem iz ranijih godina.

U 2018. godini Zavod je ostvario prihod od 5.500.000 KM i na osnovu toliko očekivanih prihoda i u 2019. godini, izrađen je financijski plan, kazala je direktorica Kurilić.

Ministrica financija Jelka Milićević je izjavila da su dotacije iz federalng proračuna isplaćivane redovno ovom zavodu kao i svim drugim korisnicima i dodala da ta ustanova nije federalni proračun korisnik već županijski. Ministrica je pritom podsjetila da je zdravstvo u Federaciji BiH u podijeljenoj nadležnosti županijske razine i federalne.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.