Bradara zakazala sjednicu

Dom naroda FBiH u četvrtak o izbornim jedinicama

24.09.2018.
u 16:28

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara zakazala je u četvrtak sjednicu na kojoj će biti razmatran Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, a čiji su predlagači SDA, SDP, DF, SBB i Naša stranka.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta FBiH Jasenko Tufekčić kazao je za Klix.ba kako je predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH zakazala sjednicu na osnovu zahtjeva Kluba izaslanika iz reda bošnjačkog naroda. 

Riječ je o izvanrednoj sjednici s jednom točkom dnevnog reda, a to je Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH. 

"Nakon te sjednice zakazan je nastavak redovite sjednice. Očekujemo normalan rad, posebno ako uzmemo u obzir važnost predloženog zakona. Predlagači tog zakona u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH su SDA, SDP, DF i Naša stranka. Ako smo cijelo vrijeme govorili o nemogućnosti implementacije izbornih rezultata, onda ova sjednica ide ka rješavanju situacije koja bi mogla nastati nakon listopadskih izbora", rekao je Tufekčić. 

On je rekao da će 26. rujna biti održana sjednica Zakonodavno-pravnog povjerenstva Doma naroda Parlamenta FBiH koja će razmatrati zahtjev izaslanika iz reda bošnjačkog naroda, a koji su tražili da se utvrdi je li pozivanje na vitalni nacionalni interes prilikom smjene zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamenta FBiH Drage Puzigaće i Zakon o izbornim jednicama i broju mandata FBiH opravdano, odnosno je li riječ o vitalnom nacionalnom interesu. 

Tufekčić smatra da probosanske stranke imaju većinu u Zakonodavno-pravnom povjerenstvu Doma naroda Parlamenta FBiH. 

"Vjerujem da imamo dovoljan broj izaslanika da kroz povjerenstvo i Dom naroda izglasamo usvajanje zakona. Klubu Hrvata naravno ostaje mogućnost dvotrećinskog pozivanja na vitalni nacionalni interes", kazao je Tufekčić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije