Napaćeni radnici

Dok su radnici propadali Bajramović je čuvao leđa Nikšiću i SDP-u

bajramovic
Foto: Avaz
16.11.2014.
u 10:21

Sindikalni vođa Ismet Bajramović sada se odriče dojučerašnjih saveznika, i to preko proglasa, što radnici smatraju nečuvenim

- Bajramoviću je uvijek bilo dobro pa nikada nije bio u Tuzli da posjeti radnike koji mjesecima traže svoja prava na ulici. Bajramović je shvatio da je vlast izgubila stranka kojoj je bio privržen pa se sjetio nas, pokušavajući da nam se proglasima dodvori. Ovo je njegov potez samo da sačuva svoju fotelju - kaže za Avaz Mevludin Trakić, predsjednik sindikata „Konjuha", vezano za činjenicu da se Ismet Bajramović, sindikalni vođa odlučio pisati proglase u kojima za izdaju "radnika" optužuje sadašnju vlast i međunarodne organizacije.
Tvrde kako je on četiri godine na čelu Sindikata proveo u službi federalnog premijera Nermina Nikšića i SDP-a.
I predsjednik Sindikata „Dite“ Dževad Mehmedović podsjeća kako je osobno deset puta Bajramoviću pisao molbe da pomogne „Diti“, ali nikad se nije uključio.
- Non-stop smo na ulici, treću godinu, a on je šutio. Mi znamo u čijoj je službi bio, on se sada oglasio jer je politika uz koju je on bio izgubila na izborima. Dok je proizvodnja u Tuzli propadala njega nije bilo, ne trebaju nam sada njegovi proglasi. Koja god vlast da dođe sada, morat će se s radnicima suočiti i riješiti naša pitanja. To do sada nije činila vlast SDP-a, koju smo otjerali, a koju je on čuvao - kaže Mehmedović.
Radnici će tražiti smjenu Bajramovića zbog teške situacije u kojoj su se našli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije