počeli graditi kuću

Dok bh. građani napuštaju BiH, Njemica s djecom doselila u Golinjevo kod Livna

16.06.2022.
u 20:48

"Moja djeca sada kada dođu iz škole, uvijek kažu da im je dan odlično prošao. Dolaze vedri i nasmijani dok u Njemačkoj to nije bio slučaj", tvrdi Sussane.

Susanne Marielle Goepel sa svoje četvero djece došla je iz njemačkog Leipziga i sada živi u Golinjevu kod Livna. Glavni razlog njezinog dolaska je, kako kaže, sloboda i prelijepa priroda koju joj Bosna i Hercegovina nudi.

Susanne je svoju domovinu napustila prvenstveno zbog djece jer ovdje imaju slobodu koju, kako kaže, u Njemačkoj ne mogu imati.

"Moja djeca sada kada dođu iz škole, uvijek kažu da im je dan odlično prošao. Dolaze vedri i nasmijani dok u Njemačkoj to nije bio slučaj", tvrdi Sussane.

Djeca su sada završila jednu školsku godinu i odlično govore hrvatski jezik, piše Klix. 

Drugi razlog je, pak, prelijepa i nesvakidašnja priroda koju joj pruža Golinjevo kod Livna, uz Buško jezero. Prvi put je ovo mjesto posjetila kao turist 2018. godine i to je bila "ljubav na prvi pogled".

Susannin suprug je u Njemačkoj gdje je vlasnik jedne stomatološke ordinacije. Plan je da tu ordinaciju prodaju, a posao nastave u Golinjevu.

Također, Susann je otvorila jednu agenciju koja pomaže ljudima koji žele doći živjeti u BiH. Kroz smijeh kaže da su, kada je odlučila doseliti se u Golinjevo, njezini prijatelji smatrali da je luda, ali kad su vidjeli prirodne ljepote koje ove mjesto pruža - podržali su njezinu odluku.

Kad je došla, Susanne je s djecom živjela u kamp kućici. Sada, uz pomoć dobronamjernih susjeda koji za nju imaju samo riječi hvale, gradi svoju kuću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?