Fadil Novalić

Dogovoreno usvajanje programa 100 najvažnijih projekata, među njima nastavak gradnje Koridora Vc

fadil novalic
FENA
02.06.2016.
u 21:12

Autoceste FBiH su dosad izgradile 103 kilometra autoputa i to je iznosilo oko 680 milijuna eura. Dužni smo još 430 milijuna eura, a to vraćamo iz postojeće akcize. Mi do 2019. nećemo imati novca za gradnju autoputa ako ne uvedemo novu akcizu, kazao je Novalić

Na sastanku lidera stranaka parlamentrane većine u FBiH (SDA, HDZBiH, SBBBiH) s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrima dogovoreno je da se usvoji program 100 najvažnijih projekata FBiH, a jedan među njima odnosi se na nastavak gradnje autoputa na Koridoru Vc.

- Autoceste FBiH su dosad izgradile 103 kilometra autoputa i to je iznosilo oko 680 milijuna eura. Dužni smo još 430 milijuna eura, a to vraćamo iz postojeće akcize. Mi do 2019. godine nećemo imati novca za gradnju autoputa ako ne uvedemo novu akcizu. U pismu namjere smo precizirali da nova akciza mora biti uvedena do rujna. Na osnovu te akcize mi se možemo dodatno zadužiti za 930 milijuna eura, što će biti iskorišteno za nova 64 kilometra, a to su Vranduk i Prenj. Ostatak autoputa gradit će se na osnovu ugovora o koncesiji - kazao je Novalić, javlja Fena.

Među stotinu najvažnijih projketa u FBiH, kako je dodao, jesu projekti iz oblasti infrastrukture, energetike, turizma, poljoprivrede i namjenske industrije.

Novalić je prokomentirao da MMF nije uvjetovao domaće vlasti da moraju prodati BH Telecom i da se to neće dogoditi, kao ni Elektroprivredu BiH. Podsjetio je na odluku od lipnja prošle godine kada je najavljena privatizacija osam poduzeća u Federaciji BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?