Bukvarević s invalidima

Dogovoreno kako će se poboljšati materijalno – financijski položaj RVI

05.10.2017.
u 18:31

Postupajući po zaključcima Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević održao je danas sastanak s Esadom Delićem i Mujom Aganovićem, predstavnicima RVI i paraplegičara u Federaciji BiH.

Cilj sastanka bio je implementacije zaključaka Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH „da Vlada FBiH dostavi prijedlog poboljšanja materijalno – financijskog položaja RVI 100 posto I grupe“.

Nakon sastanka, usvojen je zaključak da Federalno ministarstvo uputi prema Vladi FBiH izmjene i dopune Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji u smislu određenih povećanja naknade za tuđu njegu i pomoć za RVI 100 posto I grupe, i to za najteže kategorije (kvadriplegičari, tetraplegičari, slijepi bez jednog ili dva ekstremiteta), 100 posto povećanje dodatka za tuđu njegu i pomoć.

Za ostale će se izvršiti izračun o mogućnosti povećanja do raspoloživih sredstava, koja su dogovorena na razini 1,5 milijun KM.

Također, zaključak je da Savez RVI Federacije BiH i Savez RVI paraplegičara Federacije BiH održe zajednički sastanak, gdje bi trebala biti definirana pitanja dodjele i korištenja motornih vozila kao ortopedskih pomagala, kroz Zakon.

Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida će inicijativu za zapošljavanje članova obitelji RVI 100 posto I grupe, proslijediti Vladi FBiH na daljnje razmatranje, priopćeno je iz ureda Bukvarevića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije