Potpisani sporazumi

Dogovoreno gdje će studenti odnosa s javnošću obavljati praksu

25.02.2019.
u 15:21

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru potpisan je Sporazum o suradnji s organizacijama i institucijama gdje će studenti odnosa s javnošću obavljati obveznu praksu. 

Rektor SUM-a prof. dr. Zoran Tomić i dekan Filozofskoga fakulteta prof. dr. Ivica Musić potpisali su sporazume s predstavnicima Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar, Hrvatskih telekomunikacija, Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, FEAL –a, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, United Outdoor, HŠK Zrinjski, Arena sport centar-Mostar, Grad Mostar, Hrvatska pošta d.o.o Mostar te Croatia osiguranje Ljubuški.

Rektor SUM-a prof. dr. Zoran Tomić je naglasio kako su potpisani sporazumi ujedno i nastavne baze, a one su institucije gdje se provodi studentska praksa.

„Iz nastavnih baza se crpe predavači koji svoje praktično iskustvo prenose na SUM te su novi pristup na SUM-u koji ide za tim da se stvori dvosmjerna veza između institucija i Sveučilišta. Vjerujemo da su sporazumi nova snaga društva, a sve na zadovoljstvo novog znanja, novog pristupa i novih mogućnosti naših studenata“, kazao je rektor Tomić.

Sporazumom potpisnice potvrđuju spremnost na zajedničko djelovanje radi podizanja kvalitete obrazovnog i stručnog rada koji se realizira u vidu stručne prakse.

„Podržavamo čitav niz aktivnosti i projekata koje realiziraju sve sastavnice SUM-a. Nema dugoročne društvene stabilnosti i ekonomskog napretka bez ulaganja u obrazovanje i znanost i upravo svjesni toga obrazovanju smo dali prioritet“, kazao je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

Cilj suradnje je organiziranje studentske prakse studentima diplomskog Studija odnosa s javnošću, upotpunjavanje teoretskog znanja praktičnim uključivanjem studenata u radno okruženje, poticanje cjeloživotnog obrazovanja i kvalitete obrazovnog sustava u cjelini.

Direktor Uprave HP Mostar Mate Rupčić smatra kako unutar svoje infrastrukture mogu studentima Filozofskog fakulteta omogućiti da obavljaju kvalitetnu stručnu praksu. 

„Vjerujem da će ekipa koja radi kod nas moći prenijeti određena znanja studentima te da će u praktičnom smislu vidjeti kako se stvarno odigravaju situacije“, kazao je Rupčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?