mostar

Dogan: Građani bi mogli uraditi više za okolinu u kojoj žive

10.05.2017.
u 09:45

Dolaskom proljeća počeli su i radovi na uređenju zelenih površina. Djelatnici JP Parkovi Mostar svakodnevno rade na tome da nam grad bude ljepši, čišći i uredniji. Savjetnica u JP Parkovi, dipl. ing. Milica Dogan, kaže kako poslije zime djelatnici Parkova imaju pune ruke posla, a trenutačno se radi na nekoliko lokacija u gradu. -Park Zrinjevac je uređen, radove ispred Kosače smo obustavili dok se ne završe građevinski radovi. Zima je učinila svoje, osušilo nam se dosta sadnica na novom kružnom toku kod Mljekare tako da moramo izvršiti dopunu sadnje, radimo i dopunu sadnje drvoreda, sigurno 150 do 200 stabala. Počeli smo sa sadnjom sezonskog cvijeća, uljepšali smo Park nobelovaca, spomenik A.B. Šimiću, slijedi sadnja cvijeća na Rondou i kod gradske Vijećnice, kosimo dvorišta, uglavnom, radimo punom parom, kazala nam je Dogan.
Što se tiče stanja zelenih površina, Dogan kaže kako je to stvar gledišta. - Građani to malo drugačije gledaju, više kritički, a mi koji se bavimo ovim poslom gledamo malo više faktora koji utječu na opće stanje zelenila, kazala je Dogan te dodala: -Naravno da uvijek i u svemu može biti bolje, ali stanje nije loše.
Što se tiče odgovornosti građana Mostara Dogan skreće pozornost na to da je proteklih godina veliki broj sadnica uništen nesavjesnošću Mostaraca. - Trenutačno sadimo dopunu drvoreda u gradu, do sada smo posadili 60-70 novih stabala. U proteklih par godina posadili smo preko 300 stabala koja su uništena nesavjesnošću naših građana. Što namjerno, fizičkim lomljenjem i uništavanjem, što nepažnjom vozača i slično, tako da najveće probleme imamo baš što se tiče drvoreda, gdje se nesavjesnost građana najviše uočava, naglasila je Dogan. Iako znamo biti svjedoci volonterskih akcija Mostaraca glede uređenja i čišćenja grada, Dogan ističe kako to nije dovoljno. - Sigurno da su to akcije za pohvalu, ali one su sporadične i vrlo rijetke. Mislim da bi građani mogli mnogo više uraditi za ovaj grad, za svoj okoliš i okolinu u kojoj žive. Mjesne zajednice bi se trebale više angažirati i aktivirati naše sugrađane jer one mogu mnogo uraditi po tom pitanju, naglasila je Dogan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?