Vlada HNŽ-a

Dodjela sredstava medijima i braniteljima

novac
30.12.2015.
u 07:00

Na nastavku u ponedjeljak održane 12. sjednice, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije jučer je utvrdila prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi i zakona o izmjenama Zakona o geološkim istraživanjima, koji će biti upućeni u skupštinsku proceduru, navodi se u priopćenju sa sjednice.

Raspodjela sredstava

Nakon provedene natječajne procedure, Vlada je donijela odluku o načinu utroška ukupno 310.000 konvertibilnih maraka za potporu kulturi i športu u HNŽ-u te odluku o potpori neprofitnim organizacijama i pojedincima od značaja za Hercegovačko-neretvansku županiju i šire. Vlada je, također, donijela odluku o dodjeli 220.000 konvertibilnih maraka medijskim kućama u HNŽ-u.

Iz resora Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada je donijela više odluka, među kojima i odluke o odobravanju jednokratne novčane pomoći za rješavanje stambenih potreba i obilježavanje manifestacija i značajnih datuma, navodi se u priopćenju s nastavka 12. sjednice. Vlada je razmotrila informaciju o prijemu vježbenika u tijela uprave HNŽ-a te se upoznala s provedenim aktivnostima nakon raspisanog javnog natječaja, koje bi trebale biti okončane do sredine siječnja 2016. godine. Vlada je prihvatila izvješće Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o berbi grožđa i realiziranju jesenje sjetve za 2015. godinu. Konstatirano je kako je urod grožđa, uz izuzetnu kvalitetu, ove godine bio za 40% uvećan u odnosu na prošlu godinu. Planirana površina za jesenju sjetvu bila je 1472 ha, a ukupno je posijano 1383 ha, odnosno 94%.

Financijski planovi

Podsjetimo, u ponedjeljak je Vlada HNŽ-a, sukladno zacrtanim ciljevima za donošenje financijskih dokumenata za sljedeću u tekućoj godini, što je već učinjeno kada je u pitanju proračun HNŽ-a za 2016. godinu, dala suglasnost na financijske planove izvanproračunskih korisnika, koji će se danas naći na razmatranju pred zastupnicima Skupštine HNŽ-a.

Vlada je dala suglasnost na financijski plan Službe za zapošljavanje u iznosu od 13,277.910 KM.

Dana je suglasnost na izmjene i dopune financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2015. godinu u iznosu od 119,044.000 KM i na financijski plan Zavoda za 2016. godinu u iznosu od 119,325.000 KM.

Nadalje, Vlada je usvojila financijski plan Fonda za zaštitu okoliša za 2016. godinu u iznosu od 2,507.000 konvertibilnih maraka.

Također, dana je suglasnost i na odluke o izvršenju financijskih planova izvanproračunskih korisnika koje će, zajedno s financijskim planovima, biti upućene u skupštinsku proceduru kako bi bile razmatrane do konca prosinca 2015. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?