lider SNSD-a

Dodik: SDS 'igra neku igru' odbijajući izmjene Zakona o akcizama

Milorad Dodik
02.04.2017.
u 16:01

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik optužio je SDS da na razini BiH „igra neku igru“ najavom da njihovi predstavnici u parlamentu BiH neće podržati izmjene Zakona o akcizama, što je uvjet za nastavak aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).   Kazao je da je SNSD kao vladajuća stranka u RS-u završila sve obveze koje je imao taj bh. entitet te sada i druga razina vlasti u BiH treba realizirati svoje obvezi koje su preuzeli kroz Pismo namjera s MMF-om.

Dodik tvrdi da na razini BiH ne postoji skupštinska većina.

-Odugovlače se poslovi. Znamo da neki međunarodni faktori vrše ozbiljan pritiska na njih da nešto učine i očito se ponašaju kako im trenutno dnevno-politički odgovara – ustvrdio je lider SNSD-a u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Smatra i da ne bi bilo loše da se s SDS-om razgovara u vezi s usvajanjem izmjena ovog zakona.

Dodik tvrdi da RS neće imati posljedice ni ukoliko ne bude aranžmana s MMF-om, jer je taj entitet „već našao neke druge varijante“ za likvidnost, pa i od sredstava Investicijsko-razvojne banke RS-a te da su isplaćene neke obveze koje su bile opterećenje, poljoprivrednicima, Željeznicama...

-Imamo dovoljno optimizma da kažemo da ćemo i u narednom razdoblju i bez MMF-a održati likvidnost, ali bi njihov kredit bio dobra prilika u ovom vremenu, i to ne samo MMF-a, već i drugih međunarodnih financijskih institucija koje ih prate, kao što je Svjetska banka, EBRD, EIB... - dodao je predsjednik SNSD-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?