lider SNSD-a

Dodik: S HDZ-om ostajemo kod dogovorenog, SDA je razvalila sporazum od 5. kolovoza

27.09.2019.
u 18:13

Mi imamo s HDZ-om dogovor oko zajedničkih politika i zajedničkog nastupa i to ništa nije novo. Mi s HDZ-om ostajemo kod politika koje smo utvrdili. Što se tiče SDA, oni su razvalili ovaj sporazum od 5. kolovoza, on više ne važi i ne postoji - kazao je Dodik.

Izvršni komitet SNSD-a usvojio je niz zaključaka na današnjoj sjednici u Banjoj Luci. Riječ je o zaključcima koje je ranije usvojio Glavni odbor SNSD-a. 

Oni će biti dostavljeni općinskim odborima i koalicijskim partnerima kako bi bili pripremljeni za posebnu sjednicu Narodne skupštine RS, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, nakon sjednice. 

- Na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta razmatrali smo ekonomsko-socijalnu i financijsku situaciju u Republici Srpskoj - rekao je Dodik. 

On je naveo da će plaće u RS već od Nove godine biti povećane te da će radna grupa već sljedeći tjedan pripremiti odgovor za politiku plaća u manjem bh. entitetu. 

Na sastanku je razgovarano i o formiranju vlasti na razini BiH. Dodik je kazao kako je SNSD otvoren za brzo formiranje vlasti i dodao kako Komitet smatra da je neophodno pristupiti formiranju Vijeća ministara BiH bez ikakvih uvjetovanja, piše Avaz.

- Potvrdili smo sve naše politike do sada, politike koje namjeravamo voditi - kazao je Dodik.

Komentirao je jučerašnji sastanak izaslanstva SDA i HDZ-a u Sarajevu.

- Oni imaju svoje probleme u FBiH. Nije formirana federalna vlast, ima mnogih problema na županijskoj razini. Mi imamo s HDZ-om dogovor oko zajedničkih politika i zajedničkog nastupa i to ništa nije novo. Mi s HDZ-om ostajemo kod politika koje smo utvrdili. Što se tiče SDA, oni su razvalili ovaj sporazum od 5. kolovoza, on više ne važi i ne postoji - kazao je Dodik.

Istaknuo je da je SNSD spreman za dijalog.

- Ali, radi se o ljudima koji ne drže do dogovora. Ono što mi vidimo jeste njihova dodatna politička nervoza. Mogu reći da je neophodno što prije formirati Vijeće ministara. Spremni smo sutra otići u Predsjedništvo BiH, Zastupnički dom i Dom naroda, deblokirati rad institucija - rekao je Dodik.

Dodao je da se SNSD bavi ozbiljnom, principijelnom politikom i da neće pristati na uvjetovanja.

- Ne možemo sebe dovesti u situaciju da njihova uvjetovanja mi prihvatimo. Mi bismo trebali prihvatiti nešto, poslije formirati Vijeće ministara i biti obvezan nešto uraditi. To je nedopustivo - rekao je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije