predsjednik rs

Dodik: Rrestrukturiranje duga jedna od mjera ekonomske politike RS

Milorad Dodik
28.10.2017.
u 16:41

Vlada RS-a bi srednom studenog trebala utvrditi entitetski proračun za narednu godinu, koji bi trebao iznositi oko 3,2 milijarde KM, te uputiti ga na usvajanje Narodnoj skupštini.

-Vjerujemo da ćemo brzo imati usvojen proračun za iduću godinu i politike koje idu uz taj dokument. Locirali smo i hitna mjesta u koja bi trebali uložiti neke kapitalne investicije, ali i sagledati probleme koji govore o tome da je u idućoj godini povećan iznos obveza koje treba servisirati iz proračuna u vezi sa zaduženjima - rekao je novinarima entitetski predsjednik Milorad Dodik, nakon konzultacija u Vladi RS-a.

Naveo je i da je ove godine gotovo 25 posto izvornih sredstava otišlo na povrat ranijih dugova te ponovio da je restrukturiranje duga jedna od mjera ekonomske politike.

-Zaduženje je ove godine bilo oko 640 milijuna KM, a da bi se taj dug vratio uzeto je novih 540 milijuna, što znači da to nije novo zaduženje nego servisiranje starog duga - ustvrdio je Dodik.

Zbog nemogućnosti nastavka aranžmana s MMF-om, RS je, kaže, za ovu i narednu godinu u minusu oko 300 milijuna KM.

Entitetska premijerka Željka Cvijanović također tvrdi da se RS značajno manje zadužuje nego što vraća dugove po osnovu uzetih kredita.

Tvrdi da u narednoj godini neće doći do otpuštanja radnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije