Prava utemeljiteljima RS

Dodik povukao zakon, ali će ga ponovno predložiti

Dodik najavljuje cetiri godine vlasti
VL FOTO
16.09.2015.
u 13:05

Predsjednik RS-a Milorad Dodik povukao je zakon kojim je tražio da se zastupnicima prvog saziva Skupštine RS-a zakonski omoguće određena prava i novčane naknade.

Obrazlažući u Narodnoj skupštini RS-a Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske u razdoblju 1991. - 1996. godina, koji je bio predložio na usvajanje, naveo je da se tim ljudima "treba minimalno odati zasluga za sve što su činili u stvaranju RS“, te da zakon povlači s ove sjednice zbog polarizacije stavova, ali će ga ponovo predložiti na jednoj od narednih zasjedanja.

Kaže da je ovaj zakon inicirao da bi se odužili ljudima iz prvog saziva koji su nesumnjivo dali doprinos za RS, donoseći važne odluke u tom razdoblju.

"Većina od njih su prošli tešku sudsku torturu koju im je nametalo pravosuđe, mnogi su odrobijali određene godine, a mnogi su već godinama izloženi teškim socijalnim uvjetima", rekao je Dodik koji je i sam bio zastupnik u prvom sazivu Skupštine RS.

Kaže da su odluke koje je donosio taj saziv bile od velikog značaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije