Predsjednik RS

Dodik: Postići dogovor o Sudu i Tužiteljstvu BiH

Milorad Dodik
21.02.2016.
u 17:09

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se u BiH mora postići dogovor o bazičnim stvarima, a jedna od njih je Sud i Tužiteljstvo BiH. 

"Za nas ne bi predstavljali problem Sud i Tužiteljstvo BiH na razini BiH i dali bismo svoju suglasnost kada bi ih sveli na ono što oni trebaju biti - Tužiteljstvo i Sud koji bi se bavili pitanjima terorizma, ratnih zločina, regionalnog gospodarskog i drugog kriminala i da procesuiraju po zakonima koje ima ovlasti donositi BiH", pojasnio je Dodik.

Po njegovom mišljenju, način na koji bi moglo biti riješeno ovo pitanje jeste da nema nikakvog zadiranja u nadležnosti drugih razina pravosuđa niti nadležnosti nižih razina pravosuđa. 

"Sadašnju strukturu treba riješiti na način da bude formiran drugostupanjski sud kao apelacijski sud koji bi imao sjedište u Banjoj Luci i time bi riješili strukturu koja bi mogla zadovoljiti sve", rekao je Dodik za OBN. 

On smatra da dodatne nadležnosti, koje su date Sudu BiH "da bi orgijao po BiH", treba prepustiti nižim pravosudnim institucijama prema nadležnostima i zakonima koje imaju Republika Srpska, Federacija BiH i županije i da se oni osposobe da to rade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije