Član Predsjedništva BiH upozorio

Dodik: Papir na kojem bi se tražilo priznanje kosovske neovisnosti povuklo bi pitanje i statusa RS

Milorad Dodik
03.09.2020.
u 19:50

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu kako bi poruke koje je pred ulazak u Bijelu kuću uputio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo pažljivo i dobro čitati, a iz kojih jasno proizilazi da Srbija želi kompromis, mir, stabilnost i napredak, ne samo u okviru svoje države, nego i u cijeloj regiji. 

- Normalno je da će i u razgovorima u Bijeloj kući učiniti sve da zaštiti prije svega srpski narod na Kosovu, ali sam siguran da neće učiniti ništa što bi nanijelo štetu bilo kojem drugom narodu. U tim naporima da se očuva mir i sigurnost svih na Kosovu, da se očuva terotorijalni integritet Srbije i da Srbi i Albanci otvore novo poglavlje u odnosima, mi mu pružamo bezrezervnu podršku - naglasio je Dodik. 

On je ocijenio kako najave da bi se na stolu moglo naći nešto više od ekonomskih tema koje znače i normalizaciju života na Kosovu, mogu samo kompicirati već ionako složenu situaciju.

- Ne želimo vjerovati da bi jedna supersila kakva je SAD sebi dozvolila da se pod krovom Bijele kuće uđe u nove nesporazume, a to bi jedna takva ponuda i značila. Ne vjerujemo da bi SAD žrtvovale stabilnost cijele regije jer su upravo oni mnogo uložili u stabilizaciju prilika ovdje, rekao je Dodik. 

- Papir na kojem bi se tražilo priznanje kosovske nepovisnosti automatski bi povuklo pitanje i statusa Republike Srpske, o čijoj neovisnosti su SAD razgovarale još dok je trajao građanski rat u BiH - rekao je Dodik.
 

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
21:13 03.09.2020.

Na vlasti umjesto ovoga moze komotno da bude papagaj, a i fotografije bi bile ljepse.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?