Pismo glavnom tajniku UN-a

Dodik: Nužno decentralizirati federalnu strukturu BiH

milorad dodik
07.05.2015.
u 09:31

U pismu se poseban naglasak stavlja na snažnu podršku novoj inicijativi EU za BiH, kao i na nužnost decentralizirane federalne strukture BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naveo je u pismu upućenom glavnom tajniku UN Ban Ki-moonu da je terorizam, ozbiljan izazov pred kojim se našla BiH, tragično pokazao lice 27. travnja u smrtonosnom napadu radikalnog islamista na policiju Republike Srpske u Zvorniku.

“Među uhićenima u vezi s napadom nalazi se najmanje jedan povratnik iz borbi u Siriji”, napominje predsjednik RS-a. Dodik je popratno pismo poslao uz redovito izvješće koje je Vlada RS uputila Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, a u kojem se poseban naglasak stavlja na snažnu podršku novoj inicijativi EU za BiH, kao i na nužnost decentralizirane federalne strukture BiH. “U izvješću se ispituje nužnost decentralizirane daytonske strukture BiH za očuvanje stabilnosti i funkcionalnog upravljanja BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije