BANJA LUKA

Dodik najavio sastanak s Putinom u srpnju

Milorad Dodik
28.03.2017.
u 12:50

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je za srpanj sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

-To je dio jedne komunikacije koja je redovitaa i koja daje rezultate - ustvrdio je Dodik.

Ističući da iako RS ima dobru suradnju s Ruskom Federacijom, koja je na ekonomskom planu prisutna u RS, Dodik je u izjavi novinarima rekao da ta zemlja, ni Putin nikada nisu rekli da je RS njihova interesna zona.

-Mislim da se radi o prijateljstvu. Rusija je dobar partner i nikada od njih nismo imali nikakvih zahtjeva. To što ne funkcionira Zapad i Rusija ne znači da mi trebamo biti kolateralna šteta - tvrdi Dodik.

Istovremeno je istaknuo da RS ima dobru suradnju i sa zemljama zapada te da je imao i ranije sastanke s dužnosnicima SAD-a, bivšim predsjednikom Billom Clintonom, nekadašnjim njemačkim kancelarom Gerhard Schröderom…

RS je, kaže, usmjerena ka EU, a nastavit će suradnju i s Kinom, jer je to zemlja značajna za dobre projekte.

Entitetski predsjednik je ponovio da RS nije orijentirana ka NATO savezu i da "to postaje problem“, ali da je to stav svih političkih faktora iz tog bh. entiteta.

Dodik je još jednom izrazio nezadovoljstvo jer postoje, ustvrdio je, dupli standardi i kod MMF-a, jer RS je uskraćen novac od kredita, iako je ispunila sve zahtjeve, "a Federacija i državna razina to nisu uradili".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?