Laktaši

Dodik: Jačanje vojnih potencijala Srbije jamstvo za mir

01.10.2017.
u 16:01

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Laktašima da je jačanje vojnih potencijala Srbije „jamstvo za mir“.

- Srbija je svakako najžnačajnija zemlja u regiji za stabilnost, a ona podrazumijeva i snagu zemlje – izjavio je Dodik novinarima.

Raduje ga, kaže, to što je Srbija svaki dan sve snažnija.

- Svako opremanje vojske Srbije za nas je od velikog značaja za neku našu sigurnost – istaknuo je.

Dodik je izrazio zadovoljstvo jer je danas otvorena dionica autoputa od Mahovljana do Drugovića, u dužini od 10 kilometara. 

- Ova dionica povećava mrežu autoputeva u RS-u na 80 kilometara i to je važno za RS – rekao je predsjednik tog bh. entiteta ističući da su takvi infrastrukturni projekti značajni za građane.

Novoizgrađena dionica puštena je u promet i prije završetka kompletne dionice od Banje Luke do Prnjavora kako bi vozačima bilo olakšano putovanje na toj relaciji, imajući u vidu da će izbjeći vožnju magistralnim putem preko prevoja Tutnjevac kojim je kretanje u zimskim uvjetima posebno problematično. 

Otvaranjem te dionice u upotrebu se vraća i petlja "Mahovljani", što će smanjiti prometne gužve u centru Laktaša. 

Kompletna dionica od Banja Luke do Prnjavora, nakon izgradnje, bit će duga oko 35 kilometara. 

Prošle godine u promet je puštena prva trasa autoputa "9. siječanj" od Doboja do Prnjavora u dužini od oko 36 kilometara. 

Ugovorena vrijednost za izgradnju dionice Prnjavor-Doboj iznosila je 180 milijuna eura, a od Prnjavora do Mahovljana 158 milijuna eura, kreditnih sredstava Europske banke za obnovu i razvoj, odnosno Europske investicijske banke. 

Naredne godine, kako je najavljivano, trebalo da bude u prometu kompletna trasa autoput Banja Luka-Doboj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?