Ljubovije - Bratunac

Dodik i Vučić označili početak izgradnje mosta preko Drine

most na drini
20.10.2015.
u 17:10

Ukupna vrijednost projekta je 13 milijuna eura

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obilježili su danas početak izgradnje mosta preko Drine, između Ljubovije i Bratunca.
 
"Most će biti dug 227 metara, imat će i stazu za bicikliste i pješake, robni promet moći će se preko njega odvijati neometano, a prijevoznici više neće morati ići 60 kilometara na sjever", kazao je tom prigodom Vučić, javio je Tanjug.
 
Vučić je kazao kako je ukupna vrijednost projekta 13 milijuna eura, od čega će srbijanska strana osigurati oko 5,5 milijuna eura, a Vlada Srbije do sada je već izdvojila 420 000 eura za projektnu dokumentaciju. Rok za izgradnju je 23 mjeseca, no Vučić se nada kako bi radovi mogli biti okončani i ranije. Vučić je najavio da će Vlada Srbije nastojati i dalje spajati Užice s Višegradom i otvarati komunikacije s Bosnom i Hercegovinom.
 
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da suradnja između Srbije i Republike Srpske nikada nije bila bolja, o čemu svjedoči i početak izgradnje mosta Ljubovija - Bratunac.
 
"Imamo priliku da zajedno doživimo san. Političari kada se pojave na ovakvim mjestima, uvijek imaju prigodnu priču, a ja ću reći samo jedno - političari vrijede onoliko koliko ostave iza sebe", rekao je Dodik.
 
On je naveo da će premijer Srbije Aleksandar Vučić, vlade Srbije i Republike Srpske "ostaviti iza sebe most koji će svjedočiti o ostvarenju težnji i želja naroda sa obje strane Drine da budu bliže".
 
"Most treba poboljšati razvojne potencijale Srbije i Republike Srpske, da ekonomija na ovom prostoru bude življa, da se osigura robni protok, kao i granični prijelaz kako građani ne bi morali prelaziti puno kilometara do drugih prijelaza. Naša nada je da jednog dana ti granični prijelazi nestanu", rekao je Dodik.
 
Izrazio je uvjerenje da će most biti završen u roku te nadu da će biti još sličnih projekata u budućnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije