predsjednik RS-a

Dodik: Deklaracija SDS-a 'kukavičije jaje'

Milorad Dodik
28.03.2017.
u 13:10

Deklaracija SDS-a o zaštiti Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH i ubrzanog puta ka EU, kao strateškim ciljevima Republike Srpske, je „podmetnuto kukavičije jaje“, tvrdi predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik.

Tvrdi da je tekst tog dokumenta loš, a da je sličan nedavno razmatran i u Federalnom parlamentu. Dodik zamjera SDS-u jer o deklaraciji nije usuglasila stavove sa strankama u RS-u.

-Mi želimo da se poštuje slovo Daytonskog sporazuma, ali u toj deklaraciji nema ni slova o oduzetim nadležnostima RS-a i kako da se ona vrate - kazao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci, javlja Fena. 

O ovoj deklaraciji u tijeku je oštra rasprava u entitetskom parlamentu, jer vladajuće stranke također kritiziraju ovaj tekst kao loše urađen.

Dodik je potvrdio da je dao podršku Vladi RS-a koja je povukla iz Investicijsko-razvojne banke RS-a oko 24 milijuna KM za potrebe proračuna. 

Ne vidi problem u toj transakciji, ističući da je IRBRS vlasništvo tog entiteta i ima pravo da koristi taj novac, koji će biti vraćen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?