Uoči odluke Ustavnog suda

Dodik: Ako se potvrdi obilježavanje 1. ožujka, mi više nemamo što tražiti u BiH

05.07.2017.
u 12:53

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da će pravi politički kaos nastati tek ako Ustavni sud BiH donese neku drugu suštinski odluku, osim da se ukida obilježavanje 1. ožujka i 25. studenog u BiH.

Dodik je novinarima u Banja Luci izjavio da je riječ o istim stvarima koje su suci donijeli u odluci o ukidanju 9. siječnja kao Dana Republike Srpske, "čime su rekli da to ugrožava neke druge, a zna se sasvim sigurno da 1. ožujka nije dan koji Srbi obilježavaju, pa su prema tome i oni ugroženi", javlja Srna. 

"Ako se utvrdi da to jeste, onda to govori da ova zemlja nema nikakvog smisla i da nakon takve eventualne odluke koja bi potvrdila obilježavanje 1. ožujka, onda mi više nemamo što tražiti u BiH", smatra predsjednik RS. 

On je dodao da je, čim je koalicija koja čini većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputila apelaciju, očekivao da bude ukinuto obilježavanje 1. ožujka i 25. studenog. 

Ustavni sud BiH razmatrat će na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu zahtjeve zastupnika Narodne skupštine Republike Srpske za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. ožujka danom neovisnosti BiH, kao i za ocjenu ustavnosti odredbe Zakona o proglašenju 25. studenog danom državnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?