Gospodarska komora FBiH

Dodatni nameti i politika prepreke razvoju bh. automobilske industrije

gkfbih
14.04.2017.
u 09:14

Grupacija automobilske industrije Gospodarske komore FBiH održala je u četvrtak sjednicu na kojoj je razgovarano o poduzetim aktivnostima na projektu razvoja automobilske industrije BiH, kao i daljnjim pravcima djelovanja Grupacije u cilju jačanja tvrtki koje se bave proizvodnjom automobilskih dijelova.

Ocijenjeno je da nestabilna politička situacija u BiH i dodatni nameti spadaju u najveće prepreke razvoja ove industrijske grane, a nekoliko potencijalnih investitora je zbog toga planirane investicije u BiH stavilo na čekanje i postoji mogućnost da izaberu neku drugu zemlju, priopćeno je iz Gospodarske komore FBiH.   

Grupacija će nastaviti raditi po utvrđenom programu, a fokus djelovanja će biti na edukaciji o standardima, razmjeni iskustava, predstavljanju automobilske industrije na sajmovima i ono što je najvažnije, kako se ističe,  pokušati od nadležnih zakonodavnih i izvršnih organa osigurati institucionalnu podršku razvojnoj orijentaciji automobilske industrije u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?