Pet romskih obitelji

Dobili ključeve i uporabne dozvole za nove kuće

24.11.2015.
u 06:30

Na svečanosti u Gornjim Stanojevićima Vidić je naglasio zadovoljstvo što je pet romskih obitelji dobilo čvrst krov nad glavom

Gornji Stanojevići, maleno naselje koje dominira Dubravskom visoravni, takav događaj sigurno ne pamti. Dvadesetak članova pet romskih obitelji, čelnici čapljinske općine, predstavnici donatora, brojni gosti i uzvanici..., okupili su se na ceremoniji primopredaje ključeva pet novih kuća za isto toliko romskih obitelji.

Uručivanje ključeva pratili su povici potpore i odobravanja, a uz uručenje ključeva najmlađem dobitniku Marianu Adžoviću slijedila je informacija da se uskoro ženi. Ceremonija je započela obraćanjem Smiljana Vidića, načelnika Čapljine. Vidić je naglasio zadovoljstvo što je pet romskih obitelji dobilo čvrst krov nad glavom.

Okupljene su potom pozdravili Smajo Tinjak, predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, iz Regionalnog centara Mostar, pa Nisvet Mujanović, savjetnik ministra raseljenih i izbjeglih FBiH, i Kendall Palmer, direktor Odjela za ljudsku dimenziju OESS-a koji je uz ostalo naglasio značenje međunarodnih donatora.

Suzana Jašarević, direktorica austrijskog Hilfswerka, jednog od ključnih donatora, uz ostalo je najavila da u petak predstoji otvaranje ponuda za asfaltiranje oko dva km ceste od Donjih do Gornjih Stanojevića. Podsjetila je da je izgradnja kuća financirana iz sredstava EU koji je izdvojio 2,5 mil. eura iz kojih je u 14 bh. općina, među kojima i Čapljina, izgrađeno 149 stambenih jedinica.

Elmir Bojadžić, regionalni direktor njemačkog ASB-a, ukazao je na gotovo sinkroniziranu akciju domaćih i inozemnih donatora. Dervo Sejdić iz organizacije "Kali Sara" ističe: - Ja sam danas sretan čovjek. Za prvoga posjeta Romima bio sam preneražen uvjetima, gdje su živjeli na rubu odlagališta smeća u čapljinskoj Adi. Ganut događanjem Marko Adžović, predsjednik Udruge Roma "Ada" Čapljina, zahvalio je svima. Ceremonija je završena podjelom ključeva i uporabnih dozvola za kuće te ključeva od automobila za prijevoz djece u školu, što je dar ASB-a.*

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?