Široki Brijeg

Dobili i čekaonicu, prostor za prihvat djece, skladište hrane

03.09.2020.
u 18:11

U Centru za socijalni rad u Širokom Brijegu došlo je do velike promjene. Naime, dobili su i uselili se u posve nove prostorije, piše Večernji list BiH. 

U središtu grada

To je važna novost i napredak posebice za djelatnike Centra jer su sad dobili optimalne uvjete za rad, a svakako da je važno i za građane koji će u njemu ostvarivati svoja prava i potrebe. Gotovo 40 godina, točnije od 1981. godine, bili su na adresi Matije Gupca 10 C, u prizemlju jedne stambene zgrade. Za ono vrijeme je to bilo veoma dobro, imali su pet ureda, kuhinju, arhivu i dva sanitarna čvora, međutim, prilike i potrebe su se znatno promijenile, tako da je prostor postao neuvjetan i nedostatan. Nove prostorije dobili su u središtu grada, na Trgu Gojka Šuška, gdje je nekad prije bila trgovina obuće Borovo.

- Sad imamo sedam radnih prostorija, pet ureda i dvije prostorije za sastanke, zatim prijamni pult s čekaonicom, kuhinju i sanitarni čvor, a u podrumu je arhiva, prostorija za prihvat maloljetnika, skladišni prostor za primanje hrane i drugih potrepština za potrebite i kotlovnica. Što da kažem, više smo nego zadovoljni, velika hvala Gradskoj upravi koja nam je ovo osigurala - kaže za Večernji list Radmila Gašpar, ravnateljica Centra za socijalni rad Široki Brijeg.

Sve su prostorije važne, svaka ima svoju korisnu namjenu i ulogu. No, dosad nisu imali tri koje su itekako potrebne.

- Prijamni pult s čekaonicom je veoma potreban, njega bi trebao imati svaki Centar. Isto tako i prostoriju za prihvat maloljetnika ako se nešto dogodi noću s djecom i nemate s njima kud, a u policiji ne smiju biti, onda tu mogu prenoćiti uz prisutnost socijalnog radnika. Prostorija za hranu, namirnice i kućne i higijenske potrepštine veoma će nam dobro poslužiti. To dobijemo od naših poduzetnika iz Širokog Brijega, sad imamo za te namjene i police, i uz novčanu pomoć, moći ćemo našim korisnicima podijeliti i hranu i drugo - naglašava ravnateljica Gašpar.

Osam zaposlenih

Ukupni radovi na uređenju novih prostorija širokobriješkog Centra za socijalni rad stajali su 105.000 maraka. Financirao ih je Grad Široki Brijeg, a pomoć je dala i Vlada Republike Hrvatske u iznosu od 100.000 kuna (oko 25.000 KM, nap. a.).

U Centru je trenutačno zaposleno osam djelatnika: stručni tim od tri socijalna radnika, jedan pravnik i jedan psiholog, zatim jedan djelatnik za blagajnu, arhivu i opće poslove, jedna osoba za informatičku podršku, poštu i održavanje prostorija te ravnateljica Centra. Njihov osnovni rad i djelovanje usmjereni su na ostvarivanje socijalne skrbi i pružanje različitih socijalnih usluga posebno osjetljivim skupinama građana. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije