Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Do kraja godine strategija razvitka HNŽ-a

Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća i Odluku o utvrđivanju visine naknade za topli obrok svim korisnicima Proračuna HNŽ-a za ožujak
14. ožujka 2016. u 16:49 0 komentara 54 prikaza
VLADA HNZ

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je na sjednici održanoj u ponedjeljak Informaciju o aktivnostima na donošenju strategije razvitka HNŽ-a.

Istaknuto je kako je dinamika do sada poduzetih aktivnosti u skladu sa zacrtanim planovima te se do kraja godine očekuje donošenje integrirane i multisektorske strategije. Na tom tragu na današnjoj sjednici, Vlada je imenovala članove Županijskog odbora za razvitak koji će kao operativno, izvršno i koordinacijsko tijelo voditi proces strateškog planiranja i elaborirati konačni dokument Integrirane strategije razvitka HNŽ-a. Županijski odbor, uz predstavnike Vlade, čine predstavnici relevantnih institucija i organizacija iz sektora značajnih za razvitak.

Također, Vlada je, sukladno Programu rada Vlade za 2016. godinu i Akcijskom planu HNŽ-a u svezi s Reformskom agendom BiH, napravila analizu poduzetnih normativno-pravnih aktivnosti ministarstava i drugih tijela županijske uprave. Ministri su istaknuli kako je značajan broj prednacrta i nacrta zakona izrađen te će uskoro biti na dnevnom redu sjednica Vlade. U vezi s tim, zaključeno je kako će Vlada redovito kvartalno analizirati provedbu planova s ciljem značajnijeg poboljšanja normativno-pravne uređenosti Županije.

Isto tako, Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća i Odluku o utvrđivanju visine naknade za topli obrok svim korisnicima Proračuna HNŽ-a za mjesec ožujak 2016. godine.

Iz resora Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju visine naknade za podmirenje troškova pokopa u iznosu od 835 maraka za osobe koje su korisnici stalne novčane pomoći i za osobe smještene u ustanovu socijalne skrbi ili u drugu obitelj za koje troškove smještaja plaća Županija. Također, dana je suglasnost na Izvješće o radu i Financijsko izvješće Ustanove "Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba" Stolac za 2015. godinu i suglasnost na Plan rada Ustanove u 2016. godini.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.