mostar

Djeca izlet na Hutovo blato platila novcem od prikupljanja starog papira

03.06.2016.
u 09:00

Uspješna četveromjesečna akcija prikupljanja starog papira, koju su organizirali zaposlenici, roditelji i djeca Inkluzivnog vrtića “Sunčani most” u Mostaru, rezultirala je organiziranjem jednodnevnog izleta. Cilj ove akcije je, prije svega, edukacija djece o ispravnom odnosu prema okolišu i načinu pravilnog odlaganja iskoristivog otpada koji svakodnevno odbacujemo. Edukacija djece u najranijoj dobi važan je čimbenik u jačanju ekološke svijesti. - S djecom u vrtiću tijekom cijele godine kontinuirano razgovaramo o važnosti recikliranja papira i očuvanja naših šuma. Praktičnim primjerom željeli smo djecu potaknuti na sudjelovanje u ovoj akciji. U protekla četiri mjeseca, od početka akcije, djeca su, zajedno sa svojim roditeljima i odgojiteljima, uspjela prikupiti više od 4,5 tona starog papira - navodi se u informaciji. - U suradnji s tvrtkom ALBA BH Mostar uspjeli smo organizirati otkup prikupljenog papira te smo, simboličnim novcem koji smo dobili kao naknadu, odlučili nagraditi djecu organiziranjem jednodnevnog izleta u Park prirode i ptičji rezervat Hutovo blato te arheološki spomenik iz rimskog doba - Mogorjelo u blizini Čapljine.

Djeca su, zajedno s roditeljima i osobljem vrtića, imala priliku uživati u vožnji autobusom, šetnji kroz park prirode, 40-minutnoj vožnji brodicama, kao i u slobodnim aktivnostima uz osvježenje i igru. Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima i prijateljima Inkluzivnog vrtića “Sunčani most” koji su svesrdno podržali ovu akciju. U prosjeku, svako osmo dijete uključeno u ovaj redoviti predškolski program ima određene poteškoće u razvoju. U jednoj skupini boravi maksimalno 20 djece o kojima brinu po dvije odgojiteljice u isto vrijeme. Po istom modelu, od jeseni 2016. godine, u suradnji s Općinom Livno, bit će otvoren multietnički inkluzivni vrtić “Sunčani most” i u Livnu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije