Udruga "Svijet u slikama" počela s radom

Djeca iz Žepča s teškoćama u razvoju više neće morati na tretmane iz svog mjesta

25.08.2022.
u 21:25

U KŠC-u "Don Bosco" Žepče s radom je počela Udruga "Svijet u slikama" Žepče, podružnica Udruge iz Zenice. Mladi stručni tim prošao je intenzivnu obuku za rad s djecom s razvojnim teškoćama.

U povodu službenog početka rada obratili su se općinski načelnik Mato Zovko, ravnatelj KŠC-a don Ivan Širić te Džermanina Mešić, predsjednica Udruge "Svijet u slikama" iz Zenice koja je navela kako 10 godina rade s djecom s teškoćama u razvoju, s naglaskom na autistični spektar poremećaja.

Kako se njihova praksa pokazala jako uspješnom te su usluge koristila djeca iz cijelog ZDŽ-a, pa i FBiH, roditelji iz općine Žepče izrazili su potrebu i želju da njihova djeca usluge imaju u svojoj općini. Načelnik Zovko naveo je kako Općina Žepče uvijek osluškuje građane te podržava i potpomaže ideje koje će im pomoći.

- Želja mi je da naša djeca budu zdrava i što zdravija, a ona koja budu imala potrebu, sigurno će ovdje imati potporu - poručio je Zovko.

- U ovih 25 godina rada u Žepču trudili smo se uvijek čuti glas i potrebe mladih i zajednice. Jedna kava i razgovor doveli su do toga da su se pokrenule različite stvari u općini - naveo je don Ivan.

U Žepču će sada biti mogući tretmani većem broju djece iz ovog dijela županije, prvenstveno općine Žepče, a roditelji neće biti izloženi dodatnim troškovima puta. Ciljna skupina bit će predškolci s razvojnim teškoćama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije