Poslovodni odbor BHRT

Odluka da se na BH Radiju 1 obilježava Dan žalosti stavljena izvan snage

BHRT
27.09.2023.
u 13:39

Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, koji inače rukovodi radom BHRT-a, nije donio nikakvu odluku da se danas, 27. rujna, proglasi dan žalosti, odnosno prilagodi program na razini svih platformi BHRT-a. Do sada se nikada nije dogodilo niti je praksa da samo jedan medij unutar BHRT-a donosi pojedinačno odluku o ovako važnom programskom stavu kao što je proglašenje dana žalosti, priopćio je Poslovodni odbor Radiotelevizije BiH.

"Dakle, u ovom slučaju je direktor BH Radija 1 Dejan Kerleta samostalno, bez ikakvih konzultacija s Poslovodnim odborom odnosno generalnim direktorom BHRT-a donio odluku da se program BH Radija prilagodi danu žalosti kojeg je proglasila vlada Republike Srpske. Ovakve jednostrane i neusuglašene odluke su štetne za BHRT jer predstavljaju grubu politizaciju uređivačke politike javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine koji se uvijek vodio visokim profesionalnim standardima", navodi se u priopćenju. 

"Zato je Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine stavio van snage jednostranu odluku direktor BH Radija 1 Dejana Kerlete o prilagođavanju programa Radija danu žalosti", ističe Poslovodni odbor Radiotelevizije BiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije