ZANIMLJIVO

Dijete vam previše vremena provodi na Instagramu? Pogledajte kako riješiti tu situaciju

Shutterstock
23.08.2019.
u 15:45

Mnogo je načina kako zaštiti djecu na internetu, a ova društvena mreža ima svoj poseban alat koji pomaže svim roditeljima

Karina Newton, osoba u Instagramu odgovorna za javne poslove objasnila je kako spriječiti da djeca vide neželjene sadržaje, negativne i nasilne komentare i loš sadržaj, piše People. Rješenje se krije na web stranici za roditelje. 

Roditelji čija su djeca na Instagramu vjerojatno sami ne koriste tu društvenu mrežu, ali zato bi trebali znati neka pravila i način na koji komunicirati sa svojom djecom. "Roditelji ne poznaju izraze koji se koriste na Instagramu pa smo napravili posebnu stranicu samo za njih. Mislim da je važno da roditelji znaju što im djeca rade na internetu i da razumiju samu društvenu mrežu", rekla je Karina.  

Na stranici parents.Instagram.com tako se nalazi popis od deset pitanja koja pomažu roditeljima da bolje razumiju društvene mreže. Također, nalaze se i termini na Instagramu koji neki roditelji možda ne razumiju. Karina savjetuje da djeca koja imaju manje od 18 godina ne bi trebala koristiti društvene mreže, a kažu kako svaki roditelj najbolje poznaje svoje dijete i kako bi trebao znati kako se ponašati.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?