savjeti

Dignite se ujutro kao ptica: Uz ova tri rituala bit ćete poletniji

buđenje
shutterstock
24.07.2021.
u 16:01

Inspirativna govornica i autorica Devina Kaur podijelila je savjete kako se ujutro bolje osjećati i biti energičan i motiviran tijekom dana. Tajna je u kvalitetnom doručku, rutini i meditaciji. 

Iskoristite svaki trenutak kako bi ste postali što bolja verzija sebe. Prisustvo u trenutku omogućit će nam da budemo svjesni sebe i shvatimo tko smo uistinu. Jedna od najsnažnijih stvari koja će vam pomoći je stvaranje jutarnje rutine, smatra ova govornica, piše 24sata.hr. 

Tri savjeta za osnaživanje počnite primjenjivati odmah kako biste sretni osigurali najbolje od dana.

Jedite kvalitetan doručak

Iako neki više preferiraju jaku dozu kofeina ujutro, umjesto kave isprobajte osvježavajuću limunovu vodu kako biste započeli dan. Jesti i piti zdravo znači omogućiti tijelu da se osjeća ispunjeno, energično i hidratizirano. Baš kao što se naša tijela trebaju hraniti, tako treba i naš um i naše unutarnje ja.
Sigurno ste čuli koliko je doručak bitan. Neki ga vole preskakati ili nemaju vremena za njega, ali kvalitetan doručak ujutro pripremit će nas za užurbanost radnog dana. Kako biste što bolje počeli dan, preporučuje se unos proteina kao što su primjerice jaja. Ili možete napraviti obilan smoothie sa zdravim sastojcima, zobenu kašu s bobičastim voćem i bademima, avokado i slično. Postoje mnoge zdrave i hranjive opcije za doručak.

Stvorite vlastitu rutinu

Možda buđenje u 4 ujutro nije za vas, ali buđenje u 11 sati vam u potpunosti odgovara. Možda vam ranojutarnje trčanje ne zvuči privlačno, ali istezanje je vaš savršen početak dana. U pokušaju stvaranja svjesne jutarnje rutine trebate razumjeti što vam najbolje odgovara, a što ne. Slušajte sebe i svoje tijelo. Iskoristite svoju jutarnju rutinu na najbolji mogući način kako biste mogli nastaviti dan bez stresa. Sve je na vama i samo vi znate kako želite da vam rutina izgleda.

Meditacija je vaš bijeg

Meditacija je sjajan način da započnete svoju jutarnju rutinu jer će vas nadahnuti da svoj dan započnete spremni za izazove koji su pred vama. Tišina i mir hrana su za dušu jer se to može učiniti bilo gdje i bilo kada. Bez obzira nalazite li se na krevetu, tepihu ili travi, istinski duševni mir dar je samome sebi. Kad postignete smirenost i mir, počinjete na svijet gledati pozitivnije i drugačije. Tako pojačavate motivaciju i sve brige koje su vas mučile počinju postajati pozitivna strana u vašem umu, objasnila je Devina Kaur za Pink Villa.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije