Krizni stožer

U FBiH 17 ljudi pod zdravstvenim nadzorom zbog koronavirusa

14.02.2020.
u 17:32

U Federaciji BiH je, prema posljednjim podacima, 17 osoba stavljeno pod zdravstveni nadzor zbog virusa korona, potvrđeno je za Avaz iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Radi se o kontinuiranom epidemiološkom nadzoru, koji provodi Krizni Stožer u suradnji s epidemiološkim službama

Devet osoba u Sarajevskoj županiji je u proteklom periodu stavljeno pod nadzor. 

Kako navode iz Kriznog stožera, u skladu s naredbom Federalnog ministarstva zdravstva, koordiniraju rad županijskih zdravstvenih ustanova te daju preporuke shodno razvoju trenutne situacije u vezi s virusom korona.

"Implementacija plana pripravnosti u prethodnom razdoblju odnosila se na provođenje mjere stavljanja osoba pod zdravstveni nadzor. U razdoblju od 1. do 13. veljače za devet osoba je izdano rješenje za stavljanje pod zdravstveni nadzor, izvršena je obrada 195 pojedinačnih sanitarnih upitnika i 20 sanitarnih upitnika za grupu osoba koje su boravile ili još borave na području Sarajevske županije, čime se provodi propisani epidemiološki nadzor", navodi se u priopćenju Kriznog stožera Ministarstva zdravstva SŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?