Plenković i D'Errico

D'Errico izrazio zabrinutost negativnim demografskim trendovima u BiH

plenkovic
11.11.2016.
u 12:18

Nuncij D'Errico izrazio je zabrinutost negativnim demografskim trendovima u BiH, ali i pozitivnu ulogu Hrvatske u pomoći Bosni i Hercegovini na europskom putu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s apostolskim nuncijem, monsinjorom Alessandrom D'Erricom. Na sastanku su istaknuti tradicionalno dobri odnosi Republike Hrvatske i Svete Stolice te se razgovaralo o njihovom daljnjem unapređenju, priopćeno je iz Vlade Republike Hrvatske. 
 
Razgovaralo se i o položaju hrvatskog stanovništva u Bosni i Hercegovini. Nuncij D'Errico izrazio je zabrinutost negativnim demografskim trendovima u BiH, ali i pozitivnu ulogu Hrvatske u pomoći Bosni i Hercegovini na europskom putu. Predsjednik Vlade Plenković prenio je dojmove sa službenog posjeta BiH te istaknuo da je europska Bosna i Hercegovina vanjskopolitički prioritet Vlade.
 
Monsinjor D'Errico je predsjednika Vlade Plenkovića izvijestio o procesu kanonizacije blaženoga kardinala Alojzija Stepinca te radu Mješovitog povjerenstva Hrvatske biskupske konferencije i Srpske Pravoslavne Crkve, navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije