Osujećen plan

Denis Lasić odbio zapošljavanja kadrova SDP-a

lasic
Foto: agencije
06.11.2014.
u 09:18

Nakon što su ministri SDP-a ovoga tjedna odbili doći na sjednicu Vlade HNŽ-a, pravdajući svoj potez buntom protiv isplate sredstava HDZ-u BiH i SDA za sanaciju zgrada koje su zapaljene tijekom nereda u veljači, na površinu izbijaju i druge informacije. Naime, kako smo doznali u Vladi HNŽ-a, bunt ministara iz reda SDP-a se dogodio onda kada je predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić odbio prijedlog ministra financija HNŽ-a Samira Hadžihusejnovića za zapošljavanje još minimalno četiri osobe u ovome resoru. - Prema tom zahtjevu, ti službenici su trebali raditi u internoj reviziji i na još nekim pozicijama u Ministarstvu preko kojih bi SDP i nakon što izađe iz Vlade HNŽ-a nastavio kontrolirati Ministarstvo financija HNŽ-a. Lasić je odbio takav prijedlog i tada je nastao problem - rekao je za Vecernji.ba izvor iz Vlade HNŽ-a. Sam Lasić jučer nije želio komentirati ova događanja. Ponovio je samo kako neće dopustiti da se politički bodovi skupljaju preko njegove vlade i proračunskih korisnika. Jučer je za “Večernji list” izjavio kako razlog postupka ministara SDP-a u Vladi HNŽ-a leži u tome što ova stranka uskoro neće biti u vlasti u ovoj županiji, pa su ministri iz reda spomenute stranke zbog toga nervozni. Zanimljivo je kako su ministri SDP-a jučer “zaboravili” spomenuti još jednu točku dnevnog reda koja je bila na posljednjoj sjednici Vlade HNŽ-a, a to je “odluka o odobravanju plaćanja putničkog vozila iz proračuna HNŽ-a za 2014. godinu za potrebe Ministarstva gospodarstva”. Ministarstvo gospodarstva HNŽ-a vodi SDP-ov ministar Amer Zagorčić, ali izgleda kako kadrovi SDP-a nemaju ništa protiv toga da se proračunska sredstva koriste i za nabavu automobila ministarstvima kojima oni upravljaju. Inače, SDP je na federalnoj razini iskoristio predizbornu kampanju i postizborno vrijeme za imenovanje velikog broja dužnosnika daleko od očiju javnosti. “Večernji list” je prije nekoliko dana objavio kako je Nikšićeva nelegalna vlada u samo dva mjeseca imenovala 83 dužnosnika na direktorska mjesta, u upravne odbore i brojna druga upravljačka tijela. Izgleda da je i SDP u HNŽ-u želio djelovati po ovome principu i tako osigurati da i nakon odlaska s vlasti imaju određene poluge u institucijama pod svojom kontrolom. Naši sugovornici iz Vlade HNŽ-a su poručili kako taj plan neće uspjeti te kako će se blokirati sva imenovanja dok se ne riješi pitanje nove vlasti u HNŽ-u i ne sastavi nova županijska vlada. Očekuje se kako bi se ovaj proces mogao završiti u idućih nekoliko mjeseci.

Komentara 1

CO
cope
04:36 07.11.2014.

Zasto su sporna auta koja ostaju vladi bez razlike tko je minister,dok prostorije Hdz-a I SDa prpadaju samo tim strankama a saniranje tih prostorija iz proracuna HNK je protuzakonito.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije