sastanak

Delegacije BiH, Hrvatske i EK razgovarale o gradnji mosta na rijeci Savi

sastanak
23.09.2016.
u 15:04

 Sastanak delegacija Europske komisije, predstavnika Bosne i Hercegovine i Hrvatske, te Europske investicione banke posvećen problemima izgradnje mosta na rijeci Savi kod Gradiške održan je jučer u Zagrebu.

Delegacija BiH, koju je predvodio ministar komunikacija i prometa Ismir Jusko, a u kojoj je bio i ministar prometa i veza RS Neđo Trninić, dala je čvrsta uvjeravanja da će nadležni organi RS-a već idućeg tjedna izdati okolišnu dozvolu za gradnju mosta kod Gradiške, priopćeno je danas iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH će tu dozvolu odmah dostaviti Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, čime će biti ispunjene sve administrativne obaveze bh. strane u prvoj fazi ovog projekta.

Predstavnici Hrvatske su prisutne upoznali sa problemom nedostatka novca za izgradnju pristupnog puta i spone mosta kod Gradiške s autocestom Zagreb - Beograd. U vezi s tim, sve delegacije su izrazile jedinstven stav da je projekt gradnje mosta od izuzetnog značaja i da što prije treba ući u fazu realizacije, ali su napomenule da gradnja gubi smisao ako s hrvatske strane ne bude istodobno urađen pristupni put do autoceste Zagreb - Beograd.

Jusko je pritom insistirao da ovakvi sastanci ubuduće budu održavani svakog mjeseca kako bi svi poslovi bili maksimalno ubrzani.

Također, rekao je da vjeruje da će sva potrebna dokumentacija za most biti završena do polovine iduće godine, te da će do tada i Hrvatska osigurati sredstva za gradnju pristupnog puta do mosta.

Ako sve bude teklo po planu, građevinski radovi na izgradnji mosta kod Gradiške trebali bi početi u drugoj polovini 2017. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije