Potpisan Memorandum

Definiran okvir suradnje između HNŽ-a i UNDP-a

Nevenko Herceg
26.04.2016.
u 13:28


Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda i rezidentna predstavnica Razvojnog programa UN-a (UNDP) u Bosni i Hercegovini Sezin Sinanoglu danas su u zgradi Vlade HNŽ-a u Mostaru potpisali Memorandum o razumijevanju između HNŽ i UNDP-a.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg istaknuo je kako je potpisivanje Memoranduma formalizacija suradnje s UNDP-om u nizu projekata koji će se ubuduće raditi, javlja Fena.

Po njegovim riječima, definiran je okvir suradnje na područjima od zajedničkog interesa, odnosno suradnje po pitanjima smanjenja siromaštva kroz zapošljavanje, te povećanje prihoda i integriranje najugroženijih skupina u društveni i razvojni proces.

- Zajedno s UNDP-om radimo našu prvu integriranu multisektorsku strategiju razvitka HNŽ-a do 2020. godine, ali i niz drugih konkretnih projekata, prije svega iz segmenta energije i okoliša, osobito kada su u pitanju projekti energetske učinkovitosti, javni objekti, škole, domovi zdravlja itd. - kazao je Herceg.

Rezidentna koordinatorica UN-a i rezidentna predstavnica UNDP-a zahvalila je Hercegu što su, kako je kazala, prihvatili biti njihov partner.

- Mi dijelimo viziju s predsjednikom i Vladom HNŽ-a u vezi s inkluzivnim i održivim razvojom. Naš cilj je poboljšati život svih građana u ovoj županiji. Želimo promicati koherentni razvoj i uključiti u taj razvoj i život sve skupine u društvu, uključujući i one najosjetljivije - istaknula je Sinanoglu.

Objasnila je kako su se kao organizacija obvezali na ruralni razvoj i na promicanje zaštite okoliša kao i smanjenje rizika raznih nesreća, te da će potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju proširiti suradnju i na druga područja, uključujući područje zelenog ekonomskoga razvoja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije