Maturanti uljepšali grad

Defile mladosti i ljepote na ulicama Kiseljaka

kiseljak
Foto: VL
1/7
30.04.2016.
u 14:55

Srednje škole Kiseljak i Fojnica ispratile još jedan naraštaj maturanata

Malo je dana u godini kada su ulice Kiseljaka pretijesne za mnoštvo ljudi koji žele pratiti određene događaje u ovom mjestu. Točnije, takvi se dani mogu nabrojati na prste jedne ruke, a najposjećeniji je dan kada Srednje škole Kiseljak i Fojnica ispraćaju još jedan naraštaj svojim maturanata, koji prije maturalne zabave, prodefiliraju ulicama Kiseljaka. I ove godine defile maturanata, svojim su nastupom upotpunile kiseljačke mažoretkinje, propoznatljive veleposlanice ovog mjesta.

Srednja škola „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak ove je godine ispratila je 53, a Srednja strukovna škola Fojnica koja od rata djeluje pod istim krovom sa SŠ Kiseljak, 23. naraštaj maturanata. Školske klupe napustio je još jedan naraštaj gimnazijalaca, komercijalista kao i učenika Srednje umjetničke škole koji su se školovali u SŠ „Ivan Goran Kovačić“. 

Srednjastrukovna škola Fojnica ispratila je još jedan naraštaj medicinara, farmaceuta, šumarskih tehničara, ugostitelja, hotelijera i frizera. Obrazovni ciklus završio je za 125 učenika SŠ „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak i 146 učenika Srednje strukovne škole Fojnica. 

Bez obzira na to hoće li nastaviti školovanje i upisati se na fakultet ili zauvijek napustiti školske klupe, svi imaju istu želju - pronaći posao i živjeti od svojega rada. No, prije suočavanja s nimalo optimističnom ekonomskom realnošću BiH u kojoj je upravo pronalazak posla vrlo teška misija, maturanti su se opustili na zabavi u salonu „Shamballa“ u Brnjacima pokraj Kiseljaka. Ispratili su ih roditelji, rodbina, prijatelji i poznanici, ali i brojni poznanici i sugrađani koji su tijekom defilea maturanata jednostavno preplavili ulice Kiseljaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?