ISPROBAJTE VEĆ DANAS

Daska za rezanje vam je puna tragova hrane? Evo kako ćete je očistiti na sasvim prirodan način

Instagram
31.08.2022.
u 09:40

Plastične daske za rezanje sklone su tome da postanu smrdljive i izgledaju prljavo uz samo ograničenu količinu korištenja

Stručnjakinja za čišćenje Nancy Birtwhistle često na društvenim mrežama objavljuje ekološki prihvatljive trikove za čišćenje,  najnovijim kuhinjskim trikom spasila je prljavu plastičnu dasku za rezanje od smeća, kako prenosi Daily Mail.

Transformacija prljave daske, za koju priznala da se srami posjedovati je, ostavila je korisnike društvenih mreža oduševljenima.

U kratkom videu objavljenom na Instagramu, Nancy pokazuje prljavu dasku prije nego što se upusti u nekoliko jednostavnih koraka da je oživi, koristeći samo nekoliko lako dostupnih sastojaka: prašak za pranje rublja i izbjeljivač.

Objasnila je da su plastične daske za rezanje sklone tome da postanu smrdljive i izgledaju prljavo uz samo ograničenu količinu korištenja, jer utori za noževe u plastici privlače teško dostupnu prljavštinu, ali je pronašla rješenje bez pribjegavanja štetnim kemikalijama.

“Oduprla sam se porivu da je bacim u smeće ili upotrijebim štetni klorni izbjeljivač. Mogu očistiti, dezinficirati, osvježiti i izbijeliti koristeći ekološke proizvode”, objasnila je.

Opisujući kako je dasci vratila stari sjaj, rekla je da je nakon korištenja praška, sve što je bilo potrebno bilo natapanje preko noći, lagano ribanje starom četkicom za zube, a zatim sprej Pure Magic za završetak čišćenja i izbjeljivanja.

Nakon što je daska potopljena u kipuću vodu i ostavljena preko noći, premještena je na sunčano mjesto za završnu fazu u procesu izbjeljivanja. Dva proizvoda koja se koriste su kristali sode za pranje (natrijev karbonat) i zeleni izbjeljivač (natrijev perkarbonat), koji je netoksična, biorazgradiva alternativa uobičajenim izbjeljivačima s klorom koje koriste mnoga kućanstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije