tradicionalna viteška utrka

Danas se trči 305. Sinjska Alka uz stroge epidemiološke mjere

pixell
09.08.2020.
u 09:53

Sinjska alka održat će se danas 305. put. Ugroza pandemijom nije spriječila održavanje tradicionalne viteške utrke, koja se održava uz stroge epidemiološke mjere i uz znatno smanjen broj gledatelja.

Ipak, očekuje se dolazak predsjednika RH Zorana Milanovića, koji je i sam Glavičanin, dakle iz okolice Sinja, premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, velik broj ministara i saborskih zastupnika. U Sinju bi trebalo biti znatno manje gledatelja nego što je to uobičajeno za Alku.

Od 5000 sjedećih mjesta u gledalištu u funkciji će ih biti samo 1000. Karata uopće nije bilo u prodaji. Vojvodin prijam u Alkarskim dvorima uoči nadmetanja bit će skromniji nego prošlih godina, na trkalištu će se malobrojnim gledateljima mjeriti tjelesna temperatura, a nakon natjecanja neće se održati tradicionalna Večer slavodobitnika.

Ali, vatromet u njegovu čast i Bara i Čoja, koje su u petak i subotu prethodile Alci, protekle su u najboljem redu. Na Bari je bilo posebno uzbudljivo, u pripetavanju je Ivan Zorica nadjačao Alena Poljaka. Na Čoji je pobijedio Petar Tomašević. Jučer je bio njegov dan: u prve dvije utrke pogodio je sride, treću u jedan i to mu je bilo dovoljno. Za Alku će se danas nadmetati 17 alkara – kopljanika.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?