nakon četiri godine nelegalne vlasti

Danas počinje uspostava izvršne vlasti u Federaciji

CAVARA
09.02.2015.
u 08:59

Nakon četiri godine nelegalne vlasti, danas bi FBiH trebala dobiti novog predsjednika i potpredsjednike čime se odmah otvara dogovor i o formiranju nove Vlade Federacije BiH. Marinko Čavara iz HDZ BiH bit će novi predsjednik FBiH, Melika Mahmutbegović iz SDA potpredsjednica, te Milan Dunović iz DF potpredsjednik. Ovo je prvi korak k uspostavljanju izvršne vlasti u FBiH, te smjena nelegalne vlasti, osobito Vlade FBiH u kojoj su četiri godine odlučivali nelegitimni predstavnici hrvatskog naroda. Kao što je situacija s potporom u Klubu Srba ovaj put komplicirana, u kakvoj se do sada FBiH rijetko nalazila da u Klubu Srba nema dovoljan broj izabranih izaslanika, slična situacija je i s izborom čelnika Federacije BiH.

Izbor čelnika i zakon 

Prvi put mogli bi biti izabrani u Zastupničkom domu Parlamenta BiH. Izborni zakon propisuje da se pri izboru za predsjednika i dva potpredsjednika FBiH mora formirati zajednička lista od tri kandidata, s tim da svaki od kandidata mora osigurati potporu minimalno jedne trećine izaslanika unutar klubova konstitutivnih naroda u Domu naroda. Potpisi izaslanika SDP-a osigurali su potrebnu potporu unutar Kluba Srba i omogućili formiranje zajedničke liste od tri kandidata. ..

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Ključne riječi

Komentara 1

RO
rosa
11:14 09.02.2015.

Nakon četiri godine nelegalne vlasti, dolazi legalna vlast. Pogled na sliku predstavnika ove legalne vlasti više odgovara slikama sa policijskih potjernica. Zna se, HDZ predstavnik. I tako 20-tak godina smjenjuju se legalna i nelegalna vlast koje iza sebe redovito ostavljaju državi nove kredite, a sebi bogatstvo kojima će sutra kreditirati "stoku sitnog zuba".

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije