Halid Genjac

Danas nismo funkcionalna država, ustavno-pravni aranžman uključuje velike mehanizme blokada

30.05.2017.
u 21:06

Predsjednik Glavnog odbora SDA i zamjenik na poziciji generalnog tajnika stranke Halid Genjac za N1 kaže da SDA ima probleme, ali da također ima i program koji je transparentan, jasan, i ne mijenja se. 

- To je cjelovita, funkcionalna, prosperitetna BiH, integrirana u EU i NATO. To je naš program. Danas nismo funkcionalna država. Ustavno-pravni aranžman je takav da uključuje velike mehanizme blokada, veliki broj političkih fakora u procesu odlučivanja za razliku od regije i svijeta", ocijenio je Genjac.

Mnoge stranke uključene u proces odlučivanja nastupaju etnički, i to je ključni razlog blokada - ocijenio je Genjac.

"Od Daytona traje borba tog balansa između građanskog i entičkog. Stalno se ide prema novim podjelama što je porazno za BiH. SDA je narodna stranka u svom osnivanju, stranka desnog centra. U svom nastupu preferira cjelovitost i vanjskopolitički subjektivitet BiH. Ako pogledate sve naše ideje, one idu na tragu građanskog i etničkog", kazao je za N1.

Na upit ima li BiH funkcionalnu vlast, ističe kako imaju složene odnose, koji se ne razlikuju s prethodnim mandatima. 
"Tvrdnja da smo u svađi sa svima ne stoji. Oko određenih projekata i ideja imamo različita gledišta", izjavio je Genjac.

On tvrdi da zastupnici SDA i SBB na državnoj i federalnoj razini ne nastupaju različito, i da oko ključnih pitanja imaju jedinstven stav.

"Ima određenih opterećenosti, ali imamo odnose koji su produktivni u mjeri u kojoj se možemo pronaći", ocijenio je Genjac, uz dodatak da SDA ne može odustajati od svojih principa - jer u suprotnom "to ne bi bila SDA".

SDA je kao velika stranka imala "bezbroj kriza", kazao je Genjac.

"Imali smo osipanja i slično tome. Imali smo ih i u skorašnjem razdoblju i to se najviše eksponiralo - trošarine".

Smatra da su djela pojedinaca bila nedopustiva, neodgovorna - i napravljena radi sebičnih interesa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije