Sud BiH

Danas nastavak suđenja Radončiću, Dautbašiću, Šahman i Hadžijahiću

04.05.2016.
u 07:00

Danas će, na zahtjev obrana Dautbašića i Šahman, biti unakrsno ispitana glavna županijska tužiteljica Dalida Burzić koja je svoj iskaz dala tijekom ročišta 27. travnja ove godine

U Sudu Bosne i Hercegovine danas će biti nastavljeno suđenje predsjedniku Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću i još troje optuženih za ometanje rada pravosuđa.

Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću sudi se zbog udruživanja radi činjenja kaznenih djela ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Danas će, na zahtjev obrana Dautbašića i Šahman, biti unakrsno ispitana glavna županijska tužiteljica Dalida Burzić koja je svoj iskaz dala tijekom ročišta 27. travnja ove godine.

Također, na današnjem suđenju, trebali bi biti saslušani i svjedoci Duška Jurišić, Sabahudin Žujo, Aziz Šukalo i Tarik Mašić. Ročište je zakazano za 13 sati.

Optužnica tereti Radončića, Dautbašića i Šahman da su prisiljavali Azru Sarić da u slučaju “Keljmendi” da lažni iskaz pred sudom u Prištini, kao i da ne svjedoči u istrazi koja se protiv Radončića vodi pred Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine.

Oni su optuženi i da su utjecali na Zijada Hadžijahića, službenika Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, da vrši pritisak na Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u predmetu koji se vodi protiv Radončića, za što je njegova supruga nagrađena veleposlaničkim mjestom u Sloveniji.

Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je 15. travnja pritvor predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću i odredio mu mjere zabrane, među kojima je napuštanje područja Sarajevske županije. Suđenje Fakrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću počelo je 30. 
ožujka.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?