Vlada FBiH

Dana suglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog plina

plin
12.11.2021.
u 17:41

Vlada Federacije BiH donijela je, na današnjoj hitnoj telefonski održanoj sjednici, na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, Odluku kojom je dala suglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog plina za distributivna gospodarska društva na području Federacije BiH, počevši od 1.11.2021. godine, koja iznosi 599 KM/1.000 Sm3, odnosno 0,599 KM/Sm3. U tu cijenu nije uračunat porez na dodanu vrijednost.

Danom početka primjene te odluke prestaje važiti Odluka o davanju suglasnosti na veleprodajnu cijenu prirodnog plina iz 2020. godine.

U obrazloženju Odluke je navedeno kako je, gospodarsko društvo Energoinvest d.d. Sarajevo Federalnom ministarstvu trgovine, uputilo zahtjev za promjenu veleprodajne cijene prirodnog plina prema distributivnim kompanijama u FBiH, a na što je mišljenje dalo i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

Uz zahtjev je priložena i Odluka direktora gospodarskog društva Energoinvest d.d. Sarajevo o utvrđivanju prodajne cijene plina za distributivne kompanije (povlaštene tarifne kupce).

- Energoinvest je, u svojoj analizi koja je sastavni dio zahtjeva, naveo kretanje prodajne cijene plina na tržištu u posljednjih godinu dana - priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?