Neuobičajen slučaj:

Dan nakon rođenja bebi izvađena 2 zuba

beba
05.05.2016.
u 11:27

Rođenje bebe sa dva izrasla prednja zuba u turskom gradu Nevsehiru izazvalo je veliku pažnju i iznenađenje liječnika i javnosti.

U noći sa utorka na srijedu u državnoj bolnici u Nesehiru 23-godišnja Nazife Kiyga rodila je djevojčicu sa dva izrasla zuba.

Liječnici i obitelj su zatečeni tom rijetkom pojavom, ali zabrinutost je nestala kada je detaljnim liječničkim pregledima utvrđeno da je beba zdrava i da nema nikakvih komplikacija.

Djevojčici je dato ime Miradž, a doktorica Zeynep Ibisoglu je kazala da je porod prošao bez problema i da je detaljnim pregledima utvrđeno da je beba zdrava.

„Beba je dobro i bez problema s dojenjem. Rođenje bebe sa izraslim zubima je rijedak slučaj koji se dešava jednom u stotine tisuća slučajeva. Kako bi se preduhitrile komplikacije u suradnji sa stomatolozima smo izvadili izrasle zube“, kazala je Ibisoglu.

Majka Kiyga je kazala da je cijela obitelj iznenađena, ali da su ih liječnici uvjerili da to neće imati negativne posljedice po razvoj bebe. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije